woensdag 27 november 2013

Creafiche - Punniken

Een maand of twee terug liet ik hier zien dat ik voor twaalf verschillende hoeken blanco fiches maakte. Ik baseerde me daarvoor op blaadjes die ik op Klascement vond.

Vorig jaar gaf ik in het tweede leerjaar hoekenwerk en werkte ik naast de fiches ook enkele opdrachten voor die verschillende hoeken uit. Eén ervan is punniken in de creahoek. Zo'n popjes zijn in heel wat speelgoedwinkels te vinden en als je geluk hebt, kun je ze ook op een rommelmarkt op de kop tikken. Eens je zo'n fiche hebt gemaakt, kun je die een hele tijd gebruiken en zelfs in verschillende leerjaren.

De fiche ziet er zo uit:

Wil je deze fiche ook gebruiken? Kijk dan hier.
De blanco fiches vind je hier.
Ik heb fiches voor de volgende hoeken: creahoek, puzzelhoek, rekenhoek, pc-hoek, bouwhoek, toneelhoek, bouwhoek, spelhoek, taalhoek, schrijfhoek, werohoek, technohoek en de leeshoek.

Een uitgebreide uitleg over het punniken zelf vind je hier. Op deze video kun je zien hoe je moet gaan opzetten. Dit filmpje is misschien ook wel handig om te gebruiken in de klas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...