zaterdag 16 maart 2013

Zelf woordzoekers maken!

Als leerkracht ga ik dag in dag uit op zoek naar bruikbaar materiaal. Ik maak er natuurlijk heel veel zelf - zoals jullie hier dikwijls kunnen lezen - maar wat duwtjes in de rug zijn altijd meer dan welkom. Extra werkblaadjes heb je nooit te veel en ik heb al vaak ondervonden dat kinderen ook zot zijn van raadsels en spelletjes. Daarbij horen natuurlijk de bekende sudoku's en kruiswoordraadsels, maar ouderwetse woordzoekers worden ook nog steeds gesmaakt. Allemaal zelf maken is geen optie dus zocht ik al een aantal keer het net af. Jammer genoeg vind je dan meestal net niet wat je zoekt. Ofwel past het thema niet helemaal, ofwel zijn de woorden te moeilijk en ga zo maar door. Gelukkig kwam ik www.woordzoekermaken.org tegen. Op deze site kun je op een makkelijke manier een programmaatje downloaden waarmee je heel snel zelf woordzoekers kunt maken. Dit is niet alleen erg handig voor de leerkrachten onder ons, maar ook voor ouders. Denk maar aan de miezerige vakantiedagen waarin je zoon of dochter zich verveelt. Dan vinden ze het misschien fijn om in de zetel op zoek te gaan naar tal van woorden rond hun favoriete serie of speelgoed.

Wanneer je het programma gedownload hebt, hoef je eigenlijk alleen maar de woorden in te voegen. Daarna kun je kiezen of je met de overgebleven plaatsjes een zin maakt of niet. Met één simpele druk op de knop krijg je je woordzoeker in PDF. En zelfs de oplossing is er bijgevoegd.

Veel plezier ermee!!

1 opmerking:

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...